Utólag könnyű okosnak lenni...

2018. január 17. 00:28 - Al

Felrobbant a csatorna a lábuk alatt

gua14.jpg A patkányok előre sejtették a katasztrófát. A polgármester még akkor sem, amikor a lakók már rosszul voltak a gázszagtól.

Tovább
9 komment
2017. december 13. 15:57 - Al

Így süllyed el egy fúrótorony 15 perc alatt

kiel15.jpg

Néhány festékkel kikozmetikázott, apró repedés volt az oka az Északi-tenger közepén lezajlott elképesztő katasztrófának, ami 123 ember életét követelte. Ennél persze többről van szó: közrejátszottak az inadekvát biztonsági ellenőrzések, a hiányos felszereltség és a profitéhség is.

Tovább
3 komment
2017. december 06. 19:45 - Al

Hallotta-e Hetty néni a Halifax robbanást?

hal4.jpg

100 éve történt Kanada történelmének legnagyobb katasztrófája, és egyben a világtörténelem egyik legsúlyosabb hajóbalesete, amink különlegessége az, hogy legtöbb áldozatát a szárazföldről szedte. Halifax jelentős részét egyszerűen letarolta a hatalmas robbanás, ami azóta is a legnagyobb ember által előidézett, nem nukleáris robbanásnak számít.

Tovább
3 komment
2017. november 29. 18:08 - Al

A megfagyott teherautósofőr esete

fro7.png

Nem kicsit került bajba Alfonse Maddin egy fagyos januári éjszakán. Éjjel 11-kor Illinois állam egyik elhagyatott autóútján hajtott, amikor egyre jobban kezdett kifogyni a dízelolajból. A beígért benzinkút sehol. A pótkocsiján jókora adag nyers hús - attól nem kell félni, hogy kiolvad, hiszen odakint -33 fok van. Ez itt a "Frozen trucker" néven elhíresült ügy, ami, félreértés ne essék, nem a Jégvarázs legújabb része.

Tovább
Címkék: jogsértés USA
19 komment
2017. november 24. 15:21 - Al

Így kell katasztrófát csinálni fekete pénteken

fri7.jpg

Voltaképpen csoda, hogy a black friday death toll még csak 10 halálesetet mutat 2006 óta, hiszen a nevezetes napon rendre kicsúszik az irányítás a boltok biztonsági személyzetének kezéből. Van. hogy csak a paprikaspray bújik ki a kabátzsebből, de az is előfordul, hogy az árufeltöltőt egyszerűen agyonnyomja a tömeg. Miután a bolt ajtaját betörték, természetesen.

Tovább
16 komment
2017. november 17. 14:24 - Al

Szemétsziget lakói: a műanyagnassoló halak

nas11.jpg

2050-re a feltételezések szerint több műanyag lesz a tengerekben, mint hal. Némelyik vizi élőlény már most próbál igazodni az új trendhez: a kutatók meglepődve tapasztalják, hogy egyes fajok egyenesen rákaptak a műanyagra, ami aztán a szupermarketeken keresztül a mi tányérjainkban landol.

Tovább
4 komment
2017. november 10. 18:36 - Al

A skót takácsgyerekek tragédiája

pai9.jpg

Hiába éltek a vízpart mellett, sokan először hajóztak volna életükben azok közül a skót gyerekek közül, akik 207 éve november 10-én ott tülekedtek a Paisley csatorna partján, várva az egy hete elindított, extrém olcsó hajójárat megérkezését. Nem csak a hajózás maradt ki az életükből, legtöbbnek úszni sem volt módja megtanulni, hiszen már évek óta nehéz és veszélyes munkát végeztek a környékbeli takácsműhelyekben.

Tovább
2 komment
Utólag könnyű okosnak lenni...