Utólag könnyű okosnak lenni...

2018. március 06. 18:16 - Al

Fürdő a Pokolban

alf11.jpg

A tengerparton fürdő francia, belga, német és holland turistáknak fogalmuk sem volt róla, hogy egy 50 éves, egyszerű spanyol teherautósofőr pillanatokon belül a lehető legszörnyűbb végzetet kézbesíti a számukra. Maga Francisco Imbernón Villena sem tudta ezt, mikor reggel a volán mögé ült. Hogy is tudhatta volna, ha azt sem mondták meg neki, mit szállít?

Tovább
49 komment
2018. február 11. 00:13 - Al

"Anya az asztalra csapott" - a fejkendős forradalom története

ff2.jpg

"Mondjátok meg a feleségemnek és a családomnak, hogy szeretem őket. A legénység tagjai is ezt üzenik a saját feleségeiknek és családjaiknak." - mondta be a rádióba egy utolsó, kétségbeesett segélykérést követően Phil Gay kapitány, miután végképp belátta, hogy a viharos Északi-tengeren senkire sem számíthat. A hurrikán erejű szél rövidesen felborította a hajót, és az elsüllyedt. 3 héten belül ez volt a harmadik halászhajó, ami a tengersírba rántotta Hessle Road halászait. Odahaza mindeközben...

Tovább
5 komment
2017. december 13. 15:57 - Al

Így süllyed el egy fúrótorony 15 perc alatt

kiel15.jpg

Néhány festékkel kikozmetikázott, apró repedés volt az oka az Északi-tenger közepén lezajlott elképesztő katasztrófának, ami 123 ember életét követelte. Ennél persze többről van szó: közrejátszottak az inadekvát biztonsági ellenőrzések, a hiányos felszereltség és a profitéhség is.

Tovább
3 komment
Utólag könnyű okosnak lenni...