Utólag könnyű okosnak lenni...

2017. február 24. 14:05 - Al

Így is lehet égni - döbbenetes esetek!

flam12.jpg

Robbanó telefonok, lángoló koktélok, égő gyufák és más veszélyes apróságok.

flam2.jpg

Fanny Schlatter és Samsung készüléke.

2013-ban Fanny Schlatter nadrágzsebében felrobbant egy Samsung Galaxy S3. A lángok rögtön átégették a svájci lány nadrágját, és másod- illetve harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a combján. Szerencsére a tüzet a munkatársai eloltották, mielőtt a hajára vagy a pólójára továbbterjedt volna.

flam4.jpg

Egy kínai férfi, akinek a farzsebében robbant a mobil.

Ugyanebben az évben már Dél-Koreában is felrobbant egy S3, Nagy-Britanniában pedig egy töltőn felejtett mobil okozott lakástüzet. Amerikában 2010-ben egy férfi farzsebében robbant fel és gyulladt ki egy mobil,

a legszörnyűbb azonban egy 2009-es eset volt, amikor egy szétrobbanó mobil gazdája nyaki ütőerét találta el, ezzel a halálát okozva.

flam1.jpg

Világ szerte szedik áldozataikat az égető koktélok, a bárok mégsem mondanak le a veszélyes italok felszolgálásáról. Tavaly tavasszal egy videofelvételen is rögzítették, ahogy a bárpultos egyszerűen felgyújtotta a pult mellett álló nő fejét a tüzes folyadékkal. A férfi vékony kis üvegekbe töltötte az alkoholt, miközben egy vendég a szívószálával játszott.

Ahogy a szívószálon át kifújta a levegőt, egy hatalmas tűzgolyó pattant ki az üvegből, ami rögtön beterítette az ott álló, sikoltozó nő arcát.

Pár éve Manchester Cityben is megégett egy nő arca a népszerű Lola bárban, amely azzal hirdeti magát, hogy a vendégek kikeverhetik saját koktéljaikat, és "még a tűzzel is játszhatnak". 

flam11.png

Így kezdődött ez a történet...

Ha fel akarnánk gyújtani a lakást, nyilván mi is gyufával állnánk neki, Ez a japán streamer azonban nem akarta... Mindössze próbálgatta a gyufát, ami - ki látott ilyet! - belobbant.

Míg a lángra kapott gyufásdobozt próbálta eloltani, az égő gyufát egy papírokkal teli nejlonzacskóba tette félre.

Így rövidesen döbbenten figyelhette a nagyvilág, hogyan borítják be a lángok a férfi szobáját, miközben japános nyugalommal próbált tenni ezt-azt a tűz csitítása érdekében, eredménytelenül. 

 

flam9.jpg

A jobb sorsra érdemes Bondarenko, családjával

Száz százalékos oxigén - elektromos sütő - alkoholos törlőkendő - gyapjú.

Itt a halálos képlet, ami kifogott a hatvanas évek Szovjetuniójának egyik legképzettebb fiatalemberén. Pedig annyira nem bonyolult. A harkovi fiú a húszfős űrhajóscsapat legfiatalabbjaként bevetésre készült.

flam8.jpg

Felkészülés az űrrepülésre

flam10.jpg

Az egyik "kapszula", amit Gagarin használt.

Egy alacsony nyomású kabinban volt 15 napos gyakorlaton, ahol a légkör száz százalékos oxigén volt. Bondarenko teát melegített az elektromos sütőn, és közben a bioszenzoros érzékelők helyét tisztogatta alkoholos törlőkendővel. A kendő a sütőlapra esett, amitől rögtön hatalmas tűz ütött ki a kabinban, amit Bondarenko - jobb híján - gyapjú ruhákkal próbált eloltani. Ettől a tűz persze csak még jobban terjedt.

Az űrhajós egész testén harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és egyedül a talpán maradt ép terület, ahová a kórházban be tudták kötni az infúziót, ám 16 óta múlva belehalt sérüléseibe.

Mivel a szovjet vezetés nem akarta nyilvánosságra hozni a történteket, inkább minden fényképről próbálták kiretusálni a fiút, számtalan összeesküvés elmélet született a személyével kapcsolatban.

 flam5.jpg

A "színpartynak" iszonyú tűz vetett véget.

2015-ben hatalmas tragédia rázta meg Tajvant, amikor a Formosa szabadidőparkban tartott koncerten kigyulladt a táncolókra szórt festékpor, ami színes felhőkben gomolyogva a partyélményt hivatott volna fokozni. Vagy ezer fiatal táncolt a derékig érő színes porfelhőben, amikor az vagy a lámpák hőjétől, vagy egy cigaretta miatt belobbant, és hatalmas tűz keletkezett.

flam6.jpg

A koncertezők a füsttől és a lángoktól semmit se láttak.

flam7.jpg

A sebesülteket gumicsónakokba tették.

A fürdőruhában táncoló vendégek szörnyű égési sérüléseket szenvedtek, sokaknak a légcsöve és a tüdeje is súlyosan károsodott a por belélegzése miatt.

15-en égtek halálra, félezer ember sérült meg, közülük több százas súlyosan.

Több ország is küldött szintetikus vagy valódi bőrt a szerencsétlenül járt fiatalok sérüléseinek helyreállításához. A bíróság egyedüli felelősként Lu Chung-chi-t, a koncert szervezőjét ítélte el, a szabadidőpark tulajdonosait nem vonták felelősségre.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iparikatasztrofak.blog.hu/api/trackback/id/tr9912287157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harrison Bergeron 2017.03.03. 12:33:21

Megkedveltem a blogot, gratula a szerzőnek, szép munka!!!
Utólag könnyű okosnak lenni...
süti beállítások módosítása