Utólag könnyű okosnak lenni...

2016. november 08. 13:06 - Al

14 ingatlant vett a pizzafutár

tony3_1.jpg

28 éves, és 14 ingatlan tulajdonosa egy ausztráliai pizzafutár. Nem hagyott rá senki nagy vagyont és a lottón sem nyert. Elárulja neked a titkát! Ha sváb vagy, te is imádni fogod!

tony.jpg

Tony Flemming és felesége

 

A suli után pizzafutárként kezdett dolgozni az ausztrál Tony Flemming, 10 dolláros órabérrel. Szüleivel élt és takarékoskodott. "60 órát dolgoztam, időnként heti 7 napot" - emlékezett vissza a kezdetekre. Ekkor vette meg az első ingatlant áron alul, első lakástulajdonosoknak járó állami támogatással. 189,000 dollárra alkudta le az árat.  A három hálószobás lakást kiadta barátainak, így tudta fizetni a vásárlásre felvett hitelt. A fiatalok együtt kezdték el felújítani a lelakott épületet, aminek következtében munkájukkal egy év alatt megduplázták a ház értékét. 

tonyk1_1.jpg

Divatjamúlt konyha Flemming egyik ingatlanjában. A bölcs pizzásfiú szerint szerint olcsóbb csinosításokkal is sokat lehet javítani a lakás értékén.

 

tonyk3_1.jpg

A végeredmény.

 

Az első siker után banki segítséggel további két ingatlant vásárolt. Két szempontot tartott szem előtt: hogy a lakás jól kiadható legyen, és hogy az értékét minél jobban lehessen növelni. Az ingatlanspekulációk mellett keményen dolgozott munkahelyén, a Domino pizzériánál, és extrém spórolást folytatott. "Mirelit tésztán és szolgálati pizzán éltem." - mesélte Flemming. "Állandóan dolgoztam, így sohasem volt időm arra, hogy a pénzt költsem." Nyaralni nem járt, alkoholt nem ivott. Ezeket a szokásokat akkor is megtartotta, amikor a Dominónál előléptették és a fizetése is nőtt. 

portwest_cumbria.jpg

Portwest C734 Kent Séfkabát, CSAK 4799 Ft!

 

9 év kemény munka után Flemming odáig jutott, hogy 28 évesen "nyugalomba vonulhatott" a pizzériától, mivel ingatlanjaiból származó évi jövedelme már meghaladta a 130,000 dollárt. Most annak akar élni, amit igazán szeret: az ingatlanozásnak, illetve tervei szerint más alacsonyjövedelmű dolgozóknak fog segíteni ingatlanüzletek bonyolításában.

 

http://www.perthnow.com.au/

http://www.dailymail.co.uk/

 

Ha érdekelnek az ipari katasztrófák, a munkavédelem és a jó bakancsok, LÁJKOLJ MINKET a Facebookon!

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iparikatasztrofak.blog.hu/api/trackback/id/tr2711942611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Al 2016.11.08. 13:17:01

Magyarban is kéne ilyen. :)

Pestabácsi 2016.11.08. 19:01:00

Most váltsak pályát?

jobs 2016.11.08. 20:04:51

Az a baj ,hogy nem szeretem a pizzát annyira.

Homo Homini Lupus 2016.12.11. 16:25:50

Itthon tönkre ment volna a hitel miatt... főleg svájci frank alapon.
Utólag könnyű okosnak lenni...
süti beállítások módosítása