Utólag könnyű okosnak lenni...

Utolsó kommentek:

Roan 2020.09.20. 22:57:52

@eßemfaßom meg áll: Ha Bélabá eldobja a csikket a munkahelyen, és attól kigyullad a munkahely, az munkahelyi baleset, mint ahogy a forgatáson a kosztüm kigyulladt. Ha tüdőrákos lesz, az az általa választott, elszívott ciginek köszönheti, amit vélhetően nem a munka elvégzésére, és nem csak a munkahelyén szív el. Az Oz szereplője (ha erre céloztál) a mérgező anyaggal bekent jelmezt csak a filmforgatás helyszínén, a film kedvéért vette fel, így már munkahelyi baleset. Ha a buszba beleszalad a kamion, pár éve még az is munkahelyi balesetnek számított, most már úti balesetnek. De megint nem volt ilyen példa, hanem a forgatás helyszínén (tehát a munkahelyen) történt eszközhasználat miatti haláleset, pl csónak és társai.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.09.18. 07:11:01

@Roan: Pl igen. Miért szerinted az munkahelyi baleset ha a reggeli buszba beleszalad egy kamion, vagy Bélabá a cigiszünetben elnyomott nap 2doboz fecskétől tüdörákot kap?

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

230e 2020.09.15. 16:22:10

Roy Kinnear (Planchet) a testőrök visszatérnek forgatásán esett le a lóról és törte el a medencéjét. Másnap halt meg egy madridi kórházban. en.wikipedia.org/wiki/Roy_Kinnear

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

lutria 2020.09.15. 14:04:54

A Twilight Zone-hoz,az volt a jelenet hogy a színész két gyereket cipel a hóna alatt egy elárasztott vietnámi rizsföldön miközben tüzérségi tűz alá veszik őket,felettük Huey helikopter repdes-.A rendező rádión folyamatosan üvöltözött a pilótával hogy alacsonyabban repüljön míg végül olyan alacsonyra került hogy egy gránátbecsapódást szimuláló felcsapódó víztömeg elérte a farokrotort,az meghibásodott ezért a helikopter elkezdett pörögni a tengelye körül,majd lezuhant,az egyik leszállótalpával az egyik gyerekre esett azért az megfulladt a víz alatt,míg a másik gyerek és a felnőtt színész a rotorlapát elé került.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

impala 2020.09.15. 13:24:55

@Visceroid: ugyan mi bajt okozhatna egy politikus?

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

ascriptor 2020.09.15. 10:04:01

@2-More: Akkor is kár, hogy Brandon Lee esete kimaradt a posztból. Mikor megláttam a címet egyből az ő esetére gondoltam.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

2-More 2020.09.15. 09:19:34

@ascriptor: nem hatastalanitott volt, eles kellekfegyverrel lottek le, amit au elozo jelenetben hatastalan loszerrel toltottek, es a csore huzas kozben kiugrott a mag, es beleszorult a toltenyurbe. Az ellenorzeskor "csak" csore huztak ujra, es kivettek a tarat, de az nem tunt fel senkinek hogy hianyzik a lovedek, azaz ket felvetel kozott nem volt szetszedve. A kovetkezo jelenethez ugyanazt a fegyvert hasznaltak, de vakloszerrel, es mivel annak nagyobb a loportoltete hogy a kisebb fojtas mellett is nagyot szoljon, illetve a szerkezet funkcionaljon, nagy erovel kilotte a korabban beszorult magot, es ez olte meg Lee-t.
Azota szabaly, hogy vakloszeres kellekfegyver mindig atalakitott, eles loszer kilovesere nem alkalmas, azaz ugy van kialakitva hogy ne tudd eles loszerre csore tolteni, es eles loszerhez kulon ugyanolyan fegyver(ek) vannak q forgatason, amit kulon csapat ad ki/vesz vissza naplo alapjan,es par metertol sosincs messzebb egy megfigyelotol.
Plusz sosem iranyul 1:1 senkire, kamerabeallitassal erik el hogy ugy nezzen ki mintha.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

gigabursch 2020.09.15. 09:10:25

Érdekes gyűjtés.
Mindenesetre a bányászati vagy az erdészeti munkák messze veszélyesebbek.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

Roan 2020.09.15. 08:57:03

@eßemfaßom meg áll: miért, mi számít forgatási balesetnek? Ha valakire rádől a kameraállvány, vagy nyakára tekeredik a filmszalag és megfullad?

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

Gösser söralátét 2020.09.15. 08:16:05

Szép volt. Most egy ugyanilyet ha lehet a gépiparból, építőiparból, etc...
A pszichopata mindenhol az és hajtja a melóst a saját dicsőségéért.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

Zool2107 · http://corrodal.blogspot.com 2020.09.15. 08:15:40

@Visceroid: húzzál a picsába a kibaszottul retardált hozzáállásoddal, hogy mendenbe a kurva politikát kell belehúzni. Remélem egyetlen egy jó és boldog napod sincs mivel egyfolytában a nyomorult politikuson pörgeted magad, és elvisz minél hamarabb a stressz.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

ascriptor 2020.09.15. 08:02:26

Hogy maradt ki Bruce Lee fia, Brandon Lee, aki 1993 március 31-én halt meg a A holló című film forgatásán, amikor Michael Massee 5 méterről rálőtt egy hatástalanítottnak gondolt pisztollyal. Brandon Lee 28 éves volt halálakor.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

fantázia dús nick 2020.09.15. 07:25:39

Ez klassz volt. Köszönet!

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.09.15. 07:11:44

Ráadásul a halálok jelentős részének köze sincs a forgatáshoz. Felrobban a dinamit a hajón amin utaznak? Egy eldobott cigitől valaki megég? Sziklaomlás?

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.09.15. 07:03:43

100+ év alatt 2tucat halott, ennél egy random évben többen meghalnak egy kisebb országban a zebrán szabályosan átsétálva.

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

Visceroid 2020.09.15. 05:54:51

"miért is nem vetik a rendezőket, producereket, gyártásvezetőket előzetesen pszi­chológiai alkalmassági vizsga alá?"

És a politikusokat?

Bejegyzés: Meghalni a kamerák előtt

Varnyu 2020.08.10. 13:39:50

Ilyenkor látszik, hogy milyen is az emberi faj.

Bejegyzés: Így kell katasztrófát csinálni fekete pénteken

Adani 2020.06.24. 15:44:01

Halálos biztos nem volt, arról írtak volna a médiában, kisebb sérülések vannak ki és beszállás közben biztos, legrosszabb esetben orra esik, de csonkolni nem fog a födémnél van egy billenő deszka a fülke alján és tetején, a födémnél is ha valami útjában van és billen felfelé vagy lefelé megnyomja a vészleállító gombot. Még a bentmaradás sem veszélyes, a MÁV székházban lévő páterrel többször is körbementem meg a nagyvárad téri kardiológiai intézetben lévő 9 szintessel is, sok figyelmeztetés van, a legalsó és legfelső szintnél ,hogy szállj ki, de ha továbbmész rögtön ott van, hogy az áthaladás a váltótéren veszélytelen, látni lehet a bazi nagy kereket, ami mozgatja a fülkéket, többször körbementem már páternoszterrel nem veszélyes még így sem.

Halálos liftbaleset egyébként sem gyakori nálunk, elég szigorúak a magyar szabványok az EU-hoz képest is. 1998 körül volt egy liftaknába esés a Tétényi úti koliban, erről találtam a házi VHS archívumban is egy riportot a liftes blognak elküldtem és ki is rakták. Ott emberi mulasztás volt, ez később kiderült ,valaki kinyitotta kulccsal az aknaajtót és nem zárta vissza, nem kell nagy dologra gondolni egy mezei 3 vagy 4szög kulccsal is nyitható sok liftajtó. Tudnék én nektek olyan liftet is mutatni egy régi munkahelyről, amire felhúznátok a szemöldököt, közönséges szekrényajtók ajtóérintkező rossz volt kézzel kellett nyomva tartani, hogy menjen stb. De még ezek is biztonságosak hiába néz ki nem bizalomgerjesztően, a kötelező min 3. drótkötél, zuhanásgátló fék ( mechanikus, ha a fülke mozgása lefelé vagy felfelé átlép egy bizonyos határt kiold egy rugós fék, ill.egy másik fékrendszer a vezető sínhez rögzíti a fülkét. Innen már csak szerelő tudja oldani vagy a tűzoltók feszítővágóval) stb. itt is kötelező.

Lezuhanni mellesleg nem csak lifttel lehet, mozgólépcsővel is, hazánkban még nem volt halálos baleset ebből, külföldön már igen. Nálunk egyszer 90-es évek elején történt meg, hogy a déli pályaudvar metróállomáson valamiért nagy tömeg gyűlt össze és sokan neki indultak gyalog az álló mozgólépcsőnek is, amit elfelejtettek befékezni, és mikor már nagy tömeg volt rajta szabadonfutva elindult lefelé egyre jobban gyorsulva az alján sokan elestek és voltak kisebb zúzódások és törések ,de súlyos sérült nem.

@Al:

Még régebben volt egy külföldi márka asszem nem Schindler volt, ahol a hajtótárcsának volt tervezési hibája ha egy alkatrész eltört benne szabadonfutóvá vált. És akkoriban még sok régi liftnél a sebességhatároló ill. lezuhanásgátló mechanika csak lefelé működött felfelé nem, így ha nem volt a fülke leterhelve akkor felfelé lehetett vele zuhanni. Ugyanis az ellensúly úgy van méretezve, hogy kb. a fülke tömege és a megengedett terhelés kb. 40-50%-a legyen hogy minél kisebb energiával működjön a lift.

Bejegyzés: A történelem legkülönösebb felvonóbalesetei
Utólag könnyű okosnak lenni...